Een druk bestaan…

Yes de school is uit, snel je tas inpakken en op de fiets springen om op tijd thuis te zijn. Na ruim zes weken rust, is het drukke bestaan van onze leerlingen weer begonnen. De roosters zijn bekend en de opgave om de week weer zó in te plannen dat alles past, is inmiddels weer achter de rug. De volle tas van school, wordt na een snelle boterham ingewisseld voor een sporttas of gewoon in een hoek gegooid om liever niet meer naar om te kijken. Na het sporten snel naar huis, eten en dan aan het huiswerk om vervolgens nog tot in de late uren social media bij te werken. Korte nachten zijn geregeld het gevolg, de wekker gaat dan ook weer veel te vroeg….

Onze kinderen hebben een druk bestaan, in een maatschappij die veel van hen verwacht. Het aantal leerlingen met vermoeidheidsklachten is ieder jaar weer stijgend. En dat is ook eigenlijk helemaal niet zo gek, want in het drukke bestaan wordt al snel vergeten om de drukte af te wisselen met échte ontspanning. Waarbij je hersenen niet gestoord worden door de gedachten aan de komende proefwerken en de alle wiskunde opgaven.

Ook wanneer je je hersens hard aan het werk zet, is er tijd nodig om ze rust te geven om het geleerde te verwerken. Scheikundige opgaven en talige vraagstukken lijken ineens opgelost als je er, na een korte pauze, weer naar kijkt. Even 5 minuten niets, een frisse neus halen om je hersenen te voorzien van zuurstof, een appel of juist wat rauwkost om de brandstof weer aan te vullen en wat te drinken om ervoor te zorgen dat je hersenen niet veranderen in een uitgedroogde grijze massa.

Vol energie én met gezonde tegenzin kan je weer aan de slag. Wat een heerlijk gevoel geeft het om het schoolwerk onder controle te hebben. Zonder schuldgevoel en “zeurende” ouders, kan je écht ontspannen. Netflix leegkijken, hangen op de bank of… nou ja gelukkig weten onze kinderen heel goed hoe ze kunnen relaxen, alleen dan nu zonder klein huiswerkstemmetje in hun achterhoofd.

Aantal leerlingen

Begeleiders

Vestigingen

Waarderingscijfer

Contact

Kom je kennis maken bij BijDeHand Begeleiding?