Remedial Teaching

Extra begeleiding én zelfvertrouwen voor kinderen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen.

Basis

Een sterke basis

Ieder kind leert op een andere manier. Wanneer hier niet voldoende aandacht voor is of wanneer er andere zaken meespelen als dyslexie, kan er een achterstand en frustratie ontstaan. Heeft jouw zoon of dochter bijvoorbeeld moeite met (begrijpend) lezen, schrijven, rekenen of hoe je nu eigenlijk het beste kunt leren? Onze Remedial Teachers helpen hem of haar graag om hier op een goede manier mee om te gaan. 

We kijken hierbij niet alleen naar de inhoud en de aanpak van het leren, maar werken ook aan zijn of haar zelfvertrouwen. Zo werken we samen aan een sterke basis voor de rest van zijn of haar school- en werkcarrière.

Op dit moment is er geen wachtlijst voor de Remedial Teaching

Intakegesprek

We starten met een vrijblijvend intakegesprek, waarin we onderzoeken wat jouw zoon of dochter precies nodig heeft, wat de gewenste doelen zijn, wat er al goed gaat en welke ondersteuning er eventueel al is. Ook vertellen we graag meer over hoe we werken en wat eventuele vervolgstappen zouden zijn, zodat je kunt inschatten of wij jouw zoon of dochter goed verder kunnen helpen. Er zijn geen kosten aan dit gesprek verbonden.

Handelingsplan

Is er inderdaad een klik? Dan gaan we aan de slag met het opstellen van een concreet en op maat gemaakt handelingsplan. Hiervoor gebruiken we de informatie uit het intakegesprek en we ontvangen van jou graag de rapporten tot nu toe, en eventuele relevante onderzoeksverslagen.

Indien nodig nemen we tijdens de eerste les aanvullende toetsen af, zodat we een nog beter en vollediger beeld hebben van wat jouw zoon of dochter nodig heeft. Dit stemmen we uiteraard van tevoren even af, zodat jouw zoon of dochter precies weet wat er staat te gebeuren.

Begeleiding

Tijdens de Remedial Teaching-lessen gaan we in Voorschoten of Nootdorp samen met jouw zoon of dochter aan de slag. We werken in lessen van 45 minuten, om 1-op-1 aan de besproken doelen te werken. Deze lessen vinden wekelijks plaats op dezelfde dag en dezelfde tijd – dit overleggen we bij de start – zodat er rust en regelmaat ontstaat. 

Alle uitleg die we tijdens de les geven wordt samen met jouw zoon of dochter opgeschreven in een ‘spiekschrift’. We motiveren hem of haar vervolgens om dit schrift erbij te pakken als er een bekend lastig onderwerp voorbij komt. Zo leert jouw kind om lastige opdrachten zélf op te lossen, met tips die hij of zij zelf heeft opgeschreven. Bij toestemming vanuit school kan dit schrift ook in de klas gebruikt worden. 

Aan het eind van de les geven we specifieke opdrachten voor het maken van het huiswerk mee, waar we de week erna weer mee aan de slag gaan. Hoeveel dit precies is stemmen we in overleg af. Onze ervaring is in ieder geval dat herhaling enorm veel bijdraagt aan het verbeteren van de schoolresultaten én het zelfvertrouwen van jouw zoon of dochter.

Evaluatie

We houden jou als ouder – en indien gewenst ook de school – na iedere les op de hoogte van de voortgang tijdens de lessen. We laten bijvoorbeeld weten wat er is geoefend en hoe jouw zoon of dochter dit oppakt.

We werken hiervoor met het programma HOMi, waar jouw zoon of dochter het huiswerk in kan plannen en waar wij de voortgang in bijhouden. Als ouder of begeleider kun je ook toegang krijgen tot dit systeem, zodat je altijd op de hoogte bent van hoe het gaat. De school krijgt, indien gewenst, om de vier tot zes weken een update per e-mail, met jou als ouder in de CC.

Na iedere tien lessen plannen we ook een uitgebreid evaluatiegesprek met jou, jouw zoon of dochter en de Remedial Teacher in. Tijdens dit gesprek bekijken we de ontwikkeling tijdens de afgelopen tien lessen, kijken we vooruit naar eventuele vervolglessen en stellen we het behandelingsplan bij.

Tot slot kun je ons altijd even bellen of mailen als je nog aanvullende vragen hebt!

Afronding

Is de achterstand weggewerkt, zijn de schoolresultaten verbeterd en weet jouw zoon of dochter nu zelf hoe hij of zij nieuwe opdrachten met vertrouwen op kan pakken? Dan geven we dit aan en ronden we de Remedial Teaching af met een eindevaluatiegesprek.

Hierin bespreken we samen met jou en jouw zoon of dochter welke lessen er zijn geleerd, welke uitdagingen zijn aangepakt en wat belangrijke punten zijn voor jouw zoon of dochter bij het maken, plannen en begrijpen van huiswerk. Het eindverslag nemen we op in het handelingsplan en kan ook gedeeld worden met de school.

Tarieven

Locatie Nootdorp en locatie Voorschoten:

Intakegesprek
Gratis en vrijblijvend
Inschrijfkosten € 80,-
Inclusief kosten voor opstellen van het begeleidingsplan, toegang tot HOMi en intensief ouder- en schoolcontact.
Remedial Teaching-les (1-op-1)
€ 57,50 per les (45 minuten)*
2 leerlingen tegelijk (kosten per leerling)
€ 45,- per les (45 minuten)*
Tussenevaluatiegesprek
€ 57,50 per gesprek (half uur)*
Eindevaluatiegesprek
Geen kosten

Contact

Meer weten of jouw kind direct aanmelden?