Huiswerkbegeleiding

Persoonlijke begeleiding bij het maken, begrijpen en plannen van huiswerk op de middelbare school.

Persoonlijk

Persoonlijke begeleiding

Op de middelbare school krijg je veel huiswerk mee. Maar wat is nu de beste manier om dit te maken? En hoe plan je alles in zodat je geen deadlines mist? Onze betrokken orthopedagogen en kinderpsychologen helpen jouw zoon of dochter om structuur aan te brengen in het maken van hun huiswerk, en helpen ze om de stof te begrijpen.

Hierbij kijken zij goed naar de manier waarop jouw zoon of dochter van nature leert, zodat zij hun begeleiding daar op aan kunnen passen. Zo wordt leren een stuk makkelijker en leuker!

Intakegesprek

We starten met een vrijblijvend intakegesprek om te onderzoeken welke ondersteuning er nodig en gewenst is. Samen met jou en jouw zoon of dochter, bespreken we wat hij of zij nodig heeft, wat de gewenste doelen zijn, wat er al goed gaat, waar hij of zij tegenaan loopt en of er misschien al ondersteuning is geweest. We vertellen ook hoe wij werken, wat wij denken dat een goede vervolgstap kan zijn en kijken of er een klik is. Er zijn geen kosten aan dit gesprek verbonden.

Start met onderzoek

Als er een match is, doen we – voordat we starten met de begeleiding – een kort onderzoek naar de leerstrategie van jouw zoon of dochter. Op deze manier krijgen we inzicht in zijn of haar talenten, vaardigheden en zwakkere kanten.

Zo weten we precies welke begeleiding het beste past, zodat jouw zoon of dochter zo veel mogelijk aan de huiswerkbegeleiding heeft. Van dit onderzoek maken we een begeleidingsverslag met concrete adviezen, dat ook met de school gedeeld kan worden.

Begeleiding

Jouw zoon of dochter kan iedere schooldag bij ons terecht in Nootdorp en Voorschoten. Wij zorgen voor een rustige, stimulerende omgeving, waar aandacht is voor zijn of haar persoonlijke leerstijl.

Op deze manier krijgt jouw zoon of dochter een goede basis om zélf ieder vak te kunnen leren en begrijpen, en springen we inhoudelijk bij waar nodig. Een bijkomend voordeel is dat deze sterke basis ook de motivatie, het zelfvertrouwen én de zelfstandigheid van jouw kind vergroot.

Onze betrokken orthopedagogen en ervaren docenten controleren het huiswerk door dit samen met jouw zoon of dochter na te kijken of door hem of haar te overhoren. Waar nodig geven we extra oefeningen die het nog duidelijker maken en uiteraard staan we klaar bij vragen.

Ons basisadvies is om te starten met drie of vier dagen huiswerkbegeleiding. Op deze manier wordt het op de juiste manier maken en plannen van huiswerk sneller een gewoonte, waar de hele schoolperiode van geprofiteerd kan worden.

Indien je liever kiest voor incidentele begeleiding, bijvoorbeeld rond de proefwerkweek, kan dit ook. Wij bieden hiervoor een strippenkaart aan. Je kunt deze kaart kopen voor 5 of 10 keer huiswerkbegeleiding. De kaart is 6 maanden geldig.

Evaluatie

Bij BijDeHand Begeleiding werken we met het programma HOMi, waar leerlingen hun huiswerk in kunnen plannen en waar wij de voortgang in bijhouden. Als ouder, begeleider of mentor kun je ook toegang krijgen tot dit systeem, zodat je altijd op de hoogte bent van hoe het gaat.

Daarnaast nodigen we jou en jouw zoon of dochter graag ieder kwartaal uit voor een evaluatiegesprek, waarin de opgestelde doelen besproken worden. Tot slot kun je ons altijd even bellen of mailen als je nog aanvullende vragen hebt!

Afronding

Heeft jouw zoon of dochter een goede basis om zelfstandig te kunnen leren, huiswerk te maken en te plannen? Dan geven we dit aan en ronden we de huiswerkbegeleiding af met een eindevaluatie. We bespreken dan gezamenlijk de periode van de begeleiding, en geven concrete tips voor de rest van de schoolperiode. 

Tarieven

Schooljaar 2021-2022, locatie Nootdorp en Voorschoten:

Intakegesprek
Gratis en vrijblijvend
Onderzoek leerstrategie (startpunt begeleiding)
€ 75,- inclusief toegang tot HOMi en intensief ouder- en schoolcontact
2 dagen per week
€ 300,- per maand*
3 dagen per week
€ 375,- per maand*
4 dagen per week
€ 445,- per maand*
5 dagen per week
€ 505,- per maand*
Individuele begeleiding
€ 55,- per uur*
Strippenkaart voor 5 keer huiswerkbegeleiding
€ 275,–
Strippenkaart voor 10 keer huiswerkbegeleiding
€ 500,–
(Eind-)evaluatiegesprekken en tussentijds contact
Inbegrepen in de maandelijkse prijs

*Let op: Het is mogelijk om de huiswerkbegeleiding te vergoeden vanuit het persoonsgebonden budget. We helpen je graag om de benodigde formulieren in te vullen.

Lesdagen en -tijden

Locatie Voorschoten
Maandag tot en met vrijdag, van 14:30 uur – 18:30 uur
Locatie Nootdorp
Maandag tot en met vrijdag, van 14:30 uur – 18:30 uur

De kosten voor de huiswerkbegeleiding worden niet gefactureerd in de maanden juli en augustus.

Contact

Meer weten of jouw kind direct aanmelden?