Onderzoek

Welke manier van leren past het best bij jouw zoon of dochter? En is er sprake van een extra uitdaging?

Ondersteuning

Extra ondersteuning

Sommige middelbare scholieren lopen tijdens het leren tegen specifieke uitdagingen aan. Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn, als zij maar de juiste begeleiding krijgen. Wij helpen graag door te onderzoeken op welke manier jouw zoon of dochter leert. Ook kijken we of er sprake is van extra uitdagingen, zodat we de beste ondersteuning kunnen bieden bij het leren.

Onderzoek

Soorten onderzoek

Diagnostiek

Onze betrokken orthopedagogen en jeugdpsychologen kunnen onderzoek doen naar specifieke leerproblematiek en de juiste diagnose stellen om extra ondersteuning te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan onderzoek naar intelligentie, dyslexie en dyscalculie. Bel ons vooral om te bespreken waar jouw zoon of dochter tegenaan loopt, zodat we samen kunnen bekijken op welke manier we hem of haar kunnen ondersteunen bij het leren.

Leerstijl

Iedereen heeft een persoonlijke voorkeur voor de manier waarop je leert. Door gericht onderzoek te doen naar de leerstrategie van jouw zoon of dochter, komen we er samen achter welke manier voor hem of haar het beste werkt. Dit doen wij standaard voor alle leerlingen die bij ons huiswerkbegeleiding krijgen, zodat we precies weten welke ondersteuning het beste bij de behoeften van de leerling past.

Maar ook zonder huiswerkbegeleiding kan het waardevol zijn om te weten welke leerstijl jouw zoon of dochter heeft. Het biedt jouw zoon of dochter, jou als ouder of begeleider, de school en leerkrachten én ons extra handvaten om de best mogelijke ondersteuning te bieden. Bel ons voor meer informatie.

Studie- en beroepskeuze

Er zijn enorm veel mogelijkheden bij het kiezen van een vervolgopleiding of toekomstig beroep. We kunnen ons dus heel goed voorstellen dat jouw zoon of dochter dit lastig vindt! Door middel van uitgebreid onderzoek helpen onze betrokken orthopedagogen en kinderpsychologen graag om de interesses, persoonlijkheid en capaciteiten van jouw zoon of dochter in kaart te brengen.

Je ontvangt een verslag en we voeren een uitgebreid adviesgesprek, zodat de keuze makkelijker wordt én goed past bij wie jouw zoon of dochter is. Daarnaast helpt het bij de motivatie om de middelbare school succesvol af te ronden. Bel ons voor meer informatie.

Contact

Meer weten of direct een onderzoek aanvragen?