Onderzoek

Op welke manier leert jouw zoon of dochter? En zijn er extra uitdagingen waar we bij kunnen helpen?

Ondersteuning

Extra ondersteuning

Sommige basisschoolleerlingen lopen tijdens het leren tegen specifieke uitdagingen aan. Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn, als zij maar de juiste begeleiding krijgen. Wij helpen graag door te onderzoeken op welke manier jouw zoon of dochter leert. Ook kijken we of er sprake is van extra uitdagingen, zodat we de beste ondersteuning kunnen bieden bij het leren.

Onderzoek

Soorten onderzoek

Diagnostiek

Onze betrokken orthopedagogen en jeugdpsychologen doen onderzoek naar specifieke leerproblematiek en kunnen de juiste diagnose stellen om extra ondersteuning te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan onderzoek naar intelligentie, dyslexie en dyscalculie. Bel ons vooral om te bespreken waar jouw zoon of dochter tegenaan loopt, zodat we samen kunnen bekijken op welke manier we hem of haar kunnen ondersteunen bij het leren.

Leerstijl

Iedereen heeft een persoonlijke voorkeur voor de manier waarop je leert. Door gericht onderzoek te doen naar de leerstrategie van jouw zoon of dochter, komen we er samen achter welke manier voor hem of haar het beste werkt. Dit doen wij standaard voor alle leerlingen die bij ons huiswerkbegeleiding krijgen, zodat we precies weten welke ondersteuning het beste bij de behoeften van de leerling past.

Ook zonder huiswerkbegeleiding kan het waardevol zijn om te weten welke leerstijl jouw zoon of dochter heeft. Het biedt jouw zoon of dochter, jou als ouder of begeleider, de school en leerkrachten én ons extra handvaten om de best mogelijke ondersteuning te bieden. Bel ons voor meer informatie.

Intelligentieonderzoek

Twijfel je aan het advies dat is gegeven vanuit de basisschool of heeft de school zelf twijfels bij het adviseren over wel of niet blijven zitten? Dan kan een onderzoek naar het intelligentieniveau van jouw zoon of dochter helpen voor extra inzicht. We denken graag mee over de beste aanpak om de beste oplossing voor jouw zoon of dochter te vinden.

Contact

Meer weten of direct een onderzoek aanvragen?