Huiswerkklas

Persoonlijke begeleiding bij het maken en plannen van huiswerk, voor kinderen in groep 7 en 8.

Leren

Samen huiswerk maken

Lukt het leren (even) niet bij jouw zoon of dochter? Is hij of zij gefrustreerd tijdens het (samen) maken van huiswerk? Of lukt het niet goed om zelfstandig huiswerk te plannen? Dat hoeft geen probleem te zijn.  

In de huiswerkklas helpen wij kinderen in groep 7 en 8 namelijk graag hoe je op een gestructureerde manier huiswerk kunt maken, op een manier die bij hen past. Hierdoor zijn zij direct goed voorbereid op de zelfstandigheid die van hen wordt verwacht op de middelbare school.

Aanmelden

Je kunt jouw zoon of dochter direct aanmelden via onze website, of je kunt eerst even bellen om nog wat aanvullende vragen te stellen over de huiswerkklas. We plannen in ieder geval graag een vrijblijvend intakegesprek in, zodat we jou als ouder of begeleider leren kennen én natuurlijk jouw zoon of dochter kunnen ontmoeten.

We bespreken samen waar hij of zij tegenaan loopt en op welke manier wij hierin kunnen ondersteunen. Tegelijkertijd kunnen jullie de sfeer ervaren in de klas en kijken of er een klik is, zodat we samen aan de slag kunnen met het leren maken, plannen en begrijpen van het huiswerk. Er is geen wachtlijst, jouw zoon of dochter kan dus op ieder moment starten!

Begeleiding

Bij BijDeHand Begeleiding merken we dat vooral het leren plannen – in combinatie met de hoeveelheid huiswerk – een struikelblok is in de overgang van de basisschool naar de middelbare school. Daarom besteden onze ervaren docenten en orthopedagogen veel tijd aan het werken met een (dag)planning, het leren structureren en het begrijpen van de opdrachten. 

Dit doen we in een rustige, veilige omgeving, waar jouw zoon of dochter één of meerdere middagen per week de tijd krijgt om in zijn of haar eigen tempo te leren. Hierbij is er voldoende ruimte voor inhoudelijke vragen en we zorgen ervoor dat de begeleiding past bij de leerstijl van jouw zoon of dochter. Een bijkomend voordeel is dat deze sterke basis ook de motivatie, het zelfvertrouwen én de zelfstandigheid van jouw kind vergroot.

Lesdagen en -tijden

Locatie Voorschoten
Dinsdag- en donderdagmiddag van 15:15 uur tot 17:15 uur – inloop tussen 15:15 en 15:45 uur
Locatie Nootdorp
Woensdag- en vrijdagmiddag van 15:15 uur tot 17:15 uur –

Evaluatie

Bij BijDeHand Begeleiding werken we met het programma HOMi, waar basisschoolleerlingen hun huiswerk in kunnen plannen en waar wij de voortgang in bijhouden. Als ouder of begeleider kun je ook toegang krijgen tot dit systeem, zodat je altijd op de hoogte bent van hoe het gaat. 

Daarnaast nodigen jou en jouw zoon of dochter graag ieder kwartaal uit voor een evaluatiegesprek, waarin de opgestelde doelen besproken worden. Tot slot kun je ons altijd even bellen of mailen als je nog aanvullende vragen hebt!

Afronding

Heeft jouw zoon of dochter inmiddels een goede basis om zelfstandig te kunnen leren, huiswerk te maken en te plannen? Dan geven we dit aan en ronden we de huiswerkklas af met een eindevaluatie. We bespreken dan gezamenlijk de periode van de begeleiding, en geven concrete tips voor de rest van de schoolperiode en de overgang naar de middelbare school.

Tarieven

Intakegesprek
Gratis en vrijblijvend
1 dag per week (1.5 uur)
€ 110,- per maand*
2 dagen per week (2 keer 1.5 uur)
€ 160,- per maand*
(Eind-)evaluatiegesprekken en tussentijds contact
Inbegrepen in de maandelijkse prijs
*Let op: Het is mogelijk om de huiswerkklas te vergoeden vanuit het persoonsgebonden budget. We helpen je graag om de benodigde formulieren in te vullen.

Contact

Meer weten of jouw kind direct aanmelden?