Onze aanpak

De best passende huiswerkbegeleiding om jouw zoon of dochter te helpen bij het leren.

Zelfvertrouwen

Minder stress, meer zelfvertrouwen

Er wordt tegenwoordig steeds meer zelfstandigheid verwacht van leerlingen, waardoor school en huiswerk best stressvol kan zijn. Als ouder heb je niet altijd genoeg tijd of kennis om jouw zoon of dochter hier goed bij te kunnen helpen, en de school heeft vaak grote klassen en minder individuele aandacht. Daarom helpen wij leerlingen van de basisschool en de middelbare school om hun huiswerk beter te plannen, specifieke lesstof beter te begrijpen en hoe je nu eigenlijk goed kunt leren. We bieden begeleiding bij het maken van huiswerk, (cito) trainingen en verrichten onderzoek bij meer uitdagende leerproblemen als dyslexie of dyscalculie. Onze betrokken orthopedagogen en kinder- en jeugdpsychologen nemen de tijd voor jouw zoon of dochter en weten vanuit ervaring wat jouw kind nodig heeft bij het leren. Ons doel is om bij te dragen aan het vertrouwen in zijn of haar talenten, door het leren makkelijker te maken.

“Onze dochter heeft Remedial Teaching lessen gevolgd in rekenen en begrijpend lezen. Ze is enorm gegroeid in wat ze kan en vindt het inmiddels zelfs leuk om huiswerk te maken!”

Matthijs – Ouder van Nienke, basisschoolleerling
Begeleiding

Dit kan je van ons verwachten

Werkwijze: persoonlijke aandacht

We werken als een verlengstuk van school en thuis, door de structuur te bieden van het onderwijs en de individuele aandacht van thuis. We begrijpen dat ieder kind anders is en kijken goed naar welke leerstijl het beste past bij jouw kind. We nemen hem of haar bij de hand en bieden een steuntje in de rug. Onze overtuiging is namelijk dat het belangrijk is om goed in je vel te zitten om goed te kunnen leren. Daarom richten we ons tijdens de huiswerkbegeleiding en trainingen op het vergroten van de motivatie, het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid van jouw zoon of dochter. Dit doen we door vooral te kijken naar de mogelijkheden: wat gaat er goed en hoe kunnen we dit samen verbeteren? Zo voorkomen we dat een kind achter gaat lopen in zijn of haar ontwikkeling en dragen we bij aan het ontwikkelen van een zelfverzekerde persoonlijkheid. We koppelen de voortgang altijd terug naar de ouders en indien nodig naar de school.

Ervaring: ruim 15 jaar

BijDeHand Begeleiding bestaat uit een groep professionals met ervaring in het onderwijs én de zorg. De dagelijkse leiding bij de begeleiding is in handen van een orthopedagoog en kinder- en jeugdpsycholoog, waarbij we zo veel mogelijk met vaste gezichten werken. Op deze manier kijken we niet alleen naar wát er geleerd moet worden maar ook hóe je goed kunt leren. Is er meer aan de hand, zoals faalangst of dyslexie? Dan herkennen we de signalen en weten we hoe we dit samen verder op kunnen pakken. We werken met korte lijnen door nauwe samenwerking met de school, ouders en Praktijk Vergne voor verdere ondersteuning. Ook zijn we aangesloten bij de LVSi – de Landelijke Vereniging van Studiebegeleidingsinstituten. Met deze ervaring begeleiden we al ruim 15 jaar vele kinderen en jongeren bij het leren, met veel liefde én plezier!

Locaties: Voorschoten en Nootdorp

We helpen kinderen en jongeren het liefst dicht bij huis. Momenteel hebben we daarvoor twee vestigingen in Voorschoten en Nootdorp. Daarnaast bieden we aanvullende begeleiding op school – zoals een huiswerkklas of brugklastraining – wat we in overleg kunnen regelen met ouders en het schoolteam. Of het nu bij ons op locatie is of op de school: we zorgen dat we altijd een rustige en stimulerende omgeving kunnen bieden, waar leerlingen leren om huiswerk te maken én te plannen. We hebben hierbij ruime aandacht voor individuele leerstijlen en helpen bij specifieke vragen over de stof zelf. We werken op onze locaties in groepen van maximaal 5 leerlingen. Hierdoor kunnen we voldoende persoonlijke aandacht geven, kunnen de kinderen elkaar ook verder helpen en creëren we een veilig groepsgevoel.

“Er hangt een gezellige huiskamersfeer. Daardoor kun je op een rustige plek leren, zonder afleiding of stress.”

Emy, middelbare scholier

Contact

Meer weten of jouw kind direct aanmelden?