Zomeraanbod 2021

Een achterstand wegwerken? Een taak om alsnog over te kunnen? Of voorbereiden op de brugklas? Het kan allemaal in de zomer!

Zomer

Inhalen, aanvullen en voorbereiden

Heeft jouw kind een achterstand opgelopen op de basisschool of middelbare school? Dat hoeft geen probleem te zijn! In de zomer kan jouw zoon of dochter namelijk extra begeleiding krijgen, voor een goede start in het nieuwe schooljaar. Of het nu gaat om het wegwerken van achterstanden, het beter begrijpen van specifieke lesstof, het maken van een taak om alsnog over te gaan of het voorbereiden op de middelbare school: onze professionals staan klaar om jouw kind een steuntje in de rug te geven. Altijd op een positieve en motiverende manier, binnen een huiselijke en rustgevende omgeving. Samen zorgen we ervoor dat jouw zoon/dochter vol zelfvertrouwen het nieuwe schooljaar in gaat.

Zomeraanbod

Ontdek ons zomeraanbod voor 2021

Zomerschool

Het kan zijn dat jouw kind door omstandigheden belangrijke lesstof op de basisschool of middelbare school heeft gemist. Of misschien heeft jouw zoon of dochter moeite met één of meerdere vakken, waardoor er een achterstand is ontstaan. Onze professionals helpen hem of haar graag met intensieve begeleiding, om het nieuwe schooljaar weer fris en vol zelfvertrouwen te kunnen starten. Tijdens onze zomerschool wordt er gewerkt aan alle basisvakken. Indien nodig kunnen we ook samen werken aan het maken van een specifieke taak om alsnog over te kunnen gaan, of leggen we wat extra nadruk op specifieke onderdelen die vanuit de cito naar voren zijn gekomen. Alles is gericht om achterstanden weg te werken en een inhaalslag te maken. Wat er ook nodig is: we staan klaar om jouw kind op een positieve, motiverende en rustige manier te ondersteunen!

Wat, waar, hoe

Op onze locaties in Voorschoten en Nootdorp helpen we jouw zoon of dochter 2 dagdelen in de week. In 2,5 uur per dag werken we aan de opgestelde doelen en zorgen we dat de achterstand weggewerkt wordt én helpen bij het vinden van de juiste manier om te leren. Zo bouwt jouw kind in maximaal 4 weken aan zijn of haar kennis, vaardigheden én zelfvertrouwen.

Kosten

De kosten bedragen € 90,- per week. Hierin vallen 2 dagdelen van 2,5 uur. Je kunt kiezen voor één tot maximaal vier weken ondersteuning.

Brugklastraining

Veel kinderen vinden de overstap van de basisschool naar de middelbare school best spannend. En dat is niet gek: je bent ineens weer de jongste, hebt geen vaste juf of meester meer, komt in een nieuwe klas vol met nieuwe gezichten en moet ook nog eens veel zelfstandiger leren. We helpen jouw zoon of dochter dan ook graag om goed voorbereid aan deze spannende overgang te beginnen. We helpen onder andere bij het aanleren van passende leerstrategieën en bespreken hoe je goed omgaat met klasgenoten en docenten. Ook zorgen we dat jouw zoon of dochter voorbereid is op de verschillende prikkels op school, zodat hij of zij vol zelfvertrouwen aan het eerste jaar in de brugklas start!

Wat, waar, hoe

In Voorschoten en Nootdorp houden we eerst twee bijeenkomsten in de zomervakantie. Vervolgens doen we twee ‘lesdagen’ in de eerste weken van de middelbare school. Tot slot geven we in de vijfde schoolweek de laatste boost. We kijken dan samen terug wat er is geleerd en waar jouw kind misschien al tegenaan loopt. Ouders zijn hierbij ook welkom! Aan het eind van de training sturen we een verslag waarin de sterke punten van jouw zoon of dochter staan vermeld en geven we persoonlijk advies over eventuele aandachtspunten voor het komende jaar.

Kosten

Bij individuele begeleiding kost deze training € 450,-, inclusief materiaal. Het is ook mogelijk om de brugklastraining in een kleine groep te volgen, de kosten bedragen dan € 280,-.

Remedial Teaching

Heeft jouw zoon of dochter moeite met taal, rekenen of het leren zelf? Of heeft hij of zij simpelweg moeite om mee te komen met de aangeboden lesstof? Maak je geen zorgen. Door extra tijd, aandacht en begeleiding kan deze achterstand weggewerkt worden én vergroot je direct zijn of haar zelfvertrouwen. Onze gediplomeerde Remedial Teachers helpen bij uitdagingen op het gebied van rekenen, spelling, begrijpend lezen, technisch lezen, taal in het algemeen of het aanleren van ‘hoe je nu eigenlijk het beste kunt leren’. Dit doen zij met veel oprechte aandacht voor zowel voor leerlingen van de basisschool als de middelbare school.

Wat, waar, hoe

Ieder kind is uniek en heeft daardoor zijn of haar eigen leerstijl. Daarom zorgen we dat we starten met een op maat geschreven handelingsplan, zodat we jouw zoon of dochter het beste kunnen helpen. We starten dit traject vaak al tijdens het schooljaar en kunnen op aanvraag de Remedial Teaching in de zomer door laten lopen. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om in de zomer te starten! We bieden hierbij altijd een rustige, stimulerende omgeving op onze locaties in Voorschoten en Nootdorp.

Kosten

De kosten bedragen € 55,- per les. De evaluatiegesprekken zijn kosteloos en worden in overleg met u ingepland om de voortgang te monitoren. Deze evaluatiegesprekken zijn gemiddeld genomen om de 6-8 weken en duren 30 minuten. Voor de evaluatiegesprekken van een half uur brengen wij € 30,- per gesprek in rekening.

Contact

Meer weten of jouw kind direct aanmelden?