Voor eventuele vragen mail naar: info@bijdehandbegeleiding.nl

Klik hier voor ons privacy reglement

Copyright © 2019 BijDeHand Begeleiding. Alle rechten voorbehouden. 

Werkwijze

Intake

Als u contact opneemt met BijDeHand Begeleiding, wordt u uitgenodigd voor een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek. Daarin bespreken we de hulpvraag en we bepalen welke hulp wij gaan bieden. Wij stellen hierop volgend een individueel begeleidingsplan op.

 

Bij BijDeHand Begeleiding
Op de afgesproken dagen komen de leerlingen naar ons toe om huiswerk te maken, of voor andere begeleiding. BijDeHand Begeleiding biedt een ruime en moderne werkplek met, indien nodig, beschikking tot een computer. Veranderen van dag is vaak mogelijk, maar altijd in overleg. Dit om voldoende aandacht van de begeleiding, werkplaatsen en computers voor iedereen te kunnen garanderen. Wij hanteren een bezetting van 1 begeleider per maximaal 5 leerlingen.

 

Wij volgen 'onze' leerlingen. Dit doen we door van iedereen de tijd van binnenkomst en vertrek te registreren, de behaalde schoolresultaten te volgen en te kijken naar de werkhouding en motivatie. Vooruitgang, maar ook knelpunten signaleren we op deze wijze snel. Uiteraard onderhouden wij regelmatig contact met u. Wij gaan in gesprek met onze leerlingen en hun ouders wanneer daar aanleiding toe is. Wanneer u daar behoefte aan heeft kan er ook altijd een afspraak worden gemaakt om zaken door te spreken. Om de acht weken houden wij evaluatiegesprekken, u kunt hier wanneer gewenst gebruik van maken. Ook nemen wij, mits ouders akkoord zijn, contact op met de mentor en/of docenten wanneer dit nodig blijkt te zijn.

 

Wij werken met het leerlingvolgsysteem StudyAssist (https://v10.studyassist.eu). De leerling, ouders, BijDeHand Begeleiding en eventueel ook de mentor, hebben toegang tot dit systeem. Hierin maken wij planningen met onze leerlingen en u kunt de aanwezigheid van uw kind via dit systeem volgen. Onze planningen worden niet alleen gemaakt voor de dagen waarop de leerling naar ons toe komt, maar voor de hele week. Zo heeft de leerling ook op de dagen dat er thuis gewerkt moet worden een overzicht van wat er te doen staat.

Klik hier voor ons privacy reglement