A happy new (school)year!

Sinterklaas is pas net het land uit en de Kerstman staat alweer voor de deur; druk druk druk, die decembermaand! Zo kan het op school soms ook voelen voor onze leerlingen. Is de ene grote toets net achter de rug, staat de volgende presentatie al voor de deur, gevolgd door een Frans S.O. of Duits overhoring. Helemaal wanneer je pas net komt kijken op de middelbare school, is dat soms een énorme overgang! Uit school gelijk aan je huiswerk en na de voetbaltraining nog even die Engels woordjes stampen. Of in het weekend soms de keuze moeten maken om níet de hele ochtend in je pyjama de Donald Duck te lezen maar toch te gaan blokken voor die geschiedenis toets: dat verschil tussen de basis- en de middelbare school is niet niets. Want net als in de decembermaand móet je ineens zoveel, waardoor je soms éven niet meer ziet hoe leuk school ook kan zijn.

De maand december is er één van bezinning. Tijd om te stil te zijn bij wat we doen en hóe we dat doen. En bij BijDeHand Begeleiding vragen we ons dan af: hoe zorgen we ervoor dat onze leerlingen goed presteren maar tegelijkertijd ook plezier houden in leren? Wij geloven heilig in de balans tussen school en vrije tijd. In vertrouwen hebben in je eigen kunnen omdat dit energie oplevert. In het vieren van (kleine) successen omdat dit zelfvertrouwen geeft. En we verkiezen áltijd kwaliteit boven kwantiteit. Wanneer je weet hoe je moet leren en welke manier er bij je past, dan valt daar zoveel tijd mee te winnen. En wanneer je je schoolwerk goed kan plannen en organiseren, dan blijft er ruimte over voor plezier en rust. Tijd die je kan steken in het maken van kerstige selfies, voor misschien wel het maken van een sneeuwpop of het kijken van een lekker foute kerstfilm.

Wij wensen iedereen dan ook heel fijne en ontspannen feestdagen en een ontzettend gelukkig en gezond nieuwjaar, met met name veel balans en rust op school én thuis voor alle schoolgangers. En daar helpen we jullie maar al te graag mee!

Aantal leerlingen

Begeleiders

Vestigingen

Waarderingscijfer

Contact

Kom je kennis maken bij BijDeHand Begeleiding?